Emma med på satsning för unga ryttare

23 JAN 2019 11:07
"Unga ryttare" är en satsning som Stockholms läns ridsportförbund genomför i syfte att lyfta och sprida mer kunskap tilll ridsportens unga ryttare. I år har Emma Forslöw-Karlsson från Järfälla blivit uttagen att delta.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2019 11:07

Upplägget består av nio träffar utspridda under hela året där även en vuxen ska delta.
- För min del är det pappa som följer med och han får då även gå Svenska Ridsportförbundets basutbildning för ledare.

De nio träffarna ger deltagarna möjlighet att utvecklas inom följande områden:
Personlig utveckling
Mental träning, träningsplanering, prestationsmiljöeer och självkänsla.

Fysisk hälsa
Fysisk träning - kondition och koordination, träningsplanering, kostlära, ryttare = idrottare

Hästens bästa
Säker hästhantering, hästsjukvård, foder, skötsel, dopning, hästens hållbarhet, grundridning

Glädje och gemenskap
Etik och moral, värdegrunder och förbundets ledord, kommunikation, samarbete samt uppförandekod

- Under två av dessa träffar ligger även träningar som jag kommer att ta med mig ridskolehästen Safir på, berättar Emma.

Den som vill delta gör en ansökan på senhösten och får där även motivera varför han eller hon vill vara med. Föreningens ordförande skriver sedan föreningens motivering.

Emma ville vara med för att hon såg fram emot en otroligt rolig upplevelse och en chans till utveckling.
- Jag vill delta i denna satsning för att kunna ta vara på så många möjligheter att utvecklas som ridskoleryttare som möjligt. Att rida på ridskola ger många fördelar men för att få en skjuts på vägen tror jag att denna satsning skulle bidra mycket.

Emma har redan tävlat tillsammans med Safir, både på klubbtävlingar och lokala tävlingar.
- Jag vill utvecklas ytterligare tillsammans med henne, så det här är en satsning för att ta tillvara på det som kan hjälpa mig att utvecklas på olika både, både inom ridningen och allt runt omkring.

Här finns mer information om satsningen för dig som är nyfiken:

Vi gratulerar Emma till platsen i satsningen och önskar henne lycka till och så kommer vi givetvis att följa hur det går!

Foto: Julia Hazanov

Det nya stallet byggs nu och skulle enligt planen vara klart för inflyttning i november 2018. Det är dock försenat så inflyttning kommer försenas en bit in på 2019.