KM med käpphästar

21 SEP 2019 10:21
Lördag den 14 augusti var det dags för årets upplaga av Käpphäst-KM med många fina ekipage och en trevlig eftermiddag även för föräldrar och andra som var med och hejade på.
  • Skapad: 21 SEP 2019 10:21

Käpphästar har blivit alltmer populärt på senare år. I våras invigdes exempelvis en käpphäst-bana i Fruängen söder om Stockholm och på många håll i landet hålls tävlingar.

I Järfälla har vi haft Käpphäst-KM många gånger och en del år har vi även haft lag som tävlat i Käpphäst-DM. Det går också att tävla i SM.

Det är ganska enkelt. Man skaffar sig en käpphäst, antingen genom att köpa en eller tillverka en. Det går att göra ganska billigt. Den som vill kan också lägga ner en hel del jobb på sin käpphäst.

Käpphästen får naturligtvis ett namn och ofta bestämmer ägaren vad det är för ras, ålder och mycket annat, även härstamning. Sedan tränar man och - om man vill - så tävlar man. Givetvis finns olika svårighetsnivåer på käpphästtävlingar precis som på tävlingar med riktiga hästar.

Vi ser fram emot fler käpphästaktiviteter framöver!