Hoppa till sidans innehåll

Populär clinic om veterinärvård och utrustning

23 NOV 2017 15:58
Höstterminens tredje clinic handlade om veterinärvård och hästens utrustning. Ridläraren Nina Latumaa och veterinären Lena Malm berättade om många intressanta saker.
  • Skapad: 23 NOV 2017 15:58

En röd tråd genom hela genomgången var fokus på hästens friskvård och välmående. Vi berörde utfodring och många fick lära sig något nytt om hö, hösilage, ensilage och vilka utfodringsrutiner hästar mår bäst av.

Vi tog även upp en del om rörelsebehov och skaderisker. En viktig del handlade om hur man själv som ryttare - oavsett om man har egen häst eller rider på ridskola- bara genom att titta i boxen, studera hästen noga och visitera den kan få reda på väldigt mycket om hur hästen mår och vad den behöver.

När det gällde utrustning var det fokus på hur olika sadlar och betslingar påverkar hästen samt hur viktigt det är att allt anpassas till hästen. Hästar har olika sadellägen och det kan dessutom förändras beroende på träning men också över säsong. När hästen är fet efter betet kan läget se helt annorlunda ut än ett halvår tidigare. Det är heller inte säkert att den dyraste sadeln passar bäst.

Det kom många frågor om bett och Nina förklarade tydligt att man ska ha ambitionen att göra det enkelt men att det gäller att hitta bett som hästarna trivs med. Ibland måste man också lägga tid på bra kompromisser eftersom hästarna behöver fungera för såväl oerfarna som erfarna ryttare.

Foto: Titti Hübinette


Epost: This is a mailto link

Kontakta oss

Här hittar du 

kontaktuppgifter till oss.

Avbokning av lektion sker till This is a mailto link


Hitta till oss

Vägbeskrivning Järfälla Ryttarförening


Smittspridning

Vi som är i flera stall behöver tänka på några viktiga saker för att våra hästar ska hålla sig friska. Ta del av dem här!


 Följ stallbygget

Det nya stallet byggs nu och skulle enligt planen vara klart för inflyttning i november 2018. Det är dock försenat så inflyttning kommer försenas en bit in på 2019.

Här kan du följa bygget bit för bit.

Här finns mer information om stallet.


  


 

Här har Svenska Ridsportförbundet samlat säkra tips och tänkvärda fakta för alla som är nya i stallet, både elever och föräldrar. Men även de som har varit med ett tag kanske kan finna ett eller annat nyttigt tips. 


Följ oss i sociala medier:

facebook_JRF

JRF_fritidsledare_facebook

jrffritidsledare_instagram

Följ "fritidsledarejrf" på Instagram

 

 


 Frågor om webbsidan, kontakta:

Informationsansvarig

Adressändring för Tidningen
"Häst & Ryttare" och annan medlemsändring:
Medlemsansvarig

Postadress:
Järfälla Ryttarförening - Ridsport
Säby Gård
17738 Järfälla

Besöksadress:
Säby Gård
17738 Järfälla

Kontakt:
Tel: 0850110135
E-post: This is a mailto link

Se all info