Populär tradition för tävlingssugna

08 OKT 2019 18:50
Det var fulla startfält, många vinnare och åskådare på årets upplaga av Christas Minnestävling. Vi har nu genomfört tävlingen för tredje året i rad och därmed skapat en tradition. Priser delades ut av Christas man Olof och henne syster Gunnie.
  • Skapad: 08 OKT 2019 18:50

Tävlingen är verkligen en av årets absoluta höjdpunkter i vår verksamhet. Det är den här helgen då alla kan vara med, oavsett vilken nivå man rider på. Det visar breddverksamheten på ett tydligt sätt och i år var det snabbt fullbokat i klasserna för lektionsryttare.

På lördagen var det dressyr som reds i allt från "enkla rundan" för de yngsta till Medelsvår B:2.

På söndagen var det hoppning och även där från "enkla rundan" till bana på 90 cm.

För många var det första gången de tävlade i ridsport och det var en och annan fjäril i magen inför denna start när hästar ryktades, manar knoppades och flätades och utrustningen putsades lite extra.

De yngsta hade en förälder eller annan vuxen med då det är tryggast att ha någon som leder ponnyn.

Vi hade också instruktörerna Anna Westlund Tholander och Emelie Ekberg med som hjälpte till. På många sätt ska den här tävlingen givetvis ses som en träningstävling och att alla är vinnare, var och en på sitt sätt. Men några tävlar med poäng och där fick vi vinnare och placerade i respektive klass (antalet placerade beror på hur många som startade i respektive klass):

Dressyr

Lektionshäst senior
1. Denise Susenbeth - Calvins Pet
2. Heléne Callersjö - Wembley

Alla deltagare fick sina protokoll som domaren skrivit och diplom. Alla barn på nivåerna grön till röd fick också varsin rosett.

Prisutdelare på lördagen var Christas man, Olof Tillander, och på söndagen hennes syster Gunnie Carnestedt.

Ett stort hjärtligt tack till Tävlingskommittén för arrangemanget och ett stort tack till alla funktionärer under dessa två dagar! Det är funktionärerna som gör det möjligt. Man måste inte vara med hela dagar. Ett par timmar är också välkommet och man måste inte vara hästkunnig. Vill du vara med vid nästa tillfälle så är du välkommen att höra av dig till Anna Ström som är funktionärsansvarig på This is a mailto link

Sponsorer:
Carnestedts Advokatbyrå i Järfälla sponsrade priser båda dagarna.

Christina af Ugglas som var domare i några av hoppklasserna efterskänkte sitt arvode till barn- och ungdomsverksamheten.

Stort tack till sponsorerna!

Vill du eller ditt företag också vara med och sponsra något i verksamheten, tävlingar eller annat? Välkommen att höra av dig till This is a mailto link

Nu laddar vi om för KM i hoppning den 20 oktober och maskeraddressyren den 2 november.

Foto: Nelly Hörberg och Matilda Sandström

Skribent: Carina Carlsson