Ridskolan - Järfälla RF - Ridsport - IdrottOnline Klubb

Ridskolan

Foto: Sofia Hjalmarsson

Ridskolan drivs av Järfälla Ryttarförening.

Under 2016 och 2017 har stora förändringar påbörjats på ridskolan då Järfälla kommun har totaltrenoverat det gamla stallet och nu ska bygga ett helt nytt stall med plats för 28 hästar och efterlängtade omklädningsrum. Detta kommer att stå klart 2018, så förändringarna fortsätter.

Vår ridskola kommer att bli en av de största i länet. Den kommer att bli en modern ridskola på alla sätt. Både hästar, ryttare och personal kommer att få en modern anläggning att vara på. Här kommer att finnas plats för allt från nybörjare till avancerade, allt från motionsryttare till de som satsar på tävling, såväl ung som gammal.

Vi har sedan tidigare två ridhus, ett 23x65 meter och ett 20x40 meter samt en belyst utebana om 30x60 meter. Stora ridhusets långsidesläktare har plats för 300 personer. Vi är extra stolta över detta ridhus eftersom det fick Järfälla kommuns byggnadsvårdspris 1999. Det är föreningen som har byggt båda ridhusen.

Miljön och omgivningarna med Järvafältets naturreservat är unika och erbjuder gott om möjligheter till uteritter.

Genom vår stora anläggning och att vi är en stor förening har vi också mycket goda möjligheter att arrangera tävlingar och mycket annat.

Intresserad av att rida hos oss? Välkommen med din intresseanmälan här!

en_modern_ridskola_info_ridskola

Uppdaterad: 13 AUG 2018 10:55

Det nya stallet byggs nu och ska vara klart för inflyttning i november 2018.