Hoppa till sidans innehåll

Ponnyskola


Ponnyskolan är för barn från fem år och är en kurs som på ett lättsamt sätt ska ge de mindre barnen grunderna i hur man sköter en häst. Man lär sig borsta och rykta, sadla och tränsa och leda en häst. Man får också lära sig vad hästen äter och behöver för att må bra. Att veta hur man sköter hästens utrustning är också viktigt liksom hur man mockar och gör fint i hästens box.

Detta är alltså en kurs som ska ge barnen häst- och stallvana och lära dem hur man beter sig i stallet och i umgänget med hästarna. Det är viktigt att kunna så att man kan känna sig trygg och säker i stallet. Det är alltså ingen ridutbildning utan en utbildning om allt annat som hör till i ett stall.

Vårterminens kurser

Under våren kommer ponnyskolan att omfatta tio tillfällen, även det med grupper på måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar 16.30-17.30 med start vecka tre. Kostnaden är 2000:- plus medlemsavgift 300:-. Avgiften faktureras innan kursstart med tio dagars betalningstid.

Kurstillfällen

måndagar ... 14 januari, 21 januari, 28 januari, 4 februari, 11 februari, 18 februari, 25 februari, 4 mars, 11 mars, 18 mars
tisdagar ... 15 januari, 22 januari, 29 januari, 5 februari, 12 februari, 19 februari, 26 februari, 5 mars, 12 mars, 19 mars
onsdagar ... 16 januari, 23 januari, 30 januari, 6 februari, 13 februari,, 20 februari, 27 februari, 6 mars, 13 mars, 20 mars
torsdagar ... 17 januari, 24 januari, 31 januari, 7 februari, 14 februari, 21 februari, 28 februari, 7 mars, 14 mars, 21 mars

 

Anmälan till vårens tillfällen här.

När du gör anmälan kan du välja en eller flera dagar. Väljer du flera så ökar chansen till en plats.

Som förälder behöver du inte vara med. Vi tipsar om en promenad runt vackra Säby gård medan ditt barn är med på ponnyskolan.

Bekräftelse kommer när ditt barn fått en plats och vi meddelar också er som inte fått någon.

Ångerrätt

När beställning eller bokning görs via e-post, webbformulär eller telefon så har du enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) rätt att ångra dig och avboka din anmälan eller ditt köp genom att meddela oss senast 14 dagar efter ditt köp. Om det är en aktivitet som har startat och du deltagit vid en sammankomst har du accepterat att avstå från ångerrätten.

Återtagande av anmälan
Förutom vad gäller ångerrätten enligt ovan är anmälan bindande. Om du återtar din anmälan efter att ångerrätten förfallit men innan kursen startat så debiteras du för fyra ridtillfällen eller halva avgiften för det som du har köpt.

Meddelande om ånger eller återtagande ska ske till This is a mailto link

Välkommen med din anmälan!

På bilden Pebbie och Sessan som kommer att vara med på ponnyskolan. Foto: Nelly Hörberg

Uppdaterad: 15 NOV 2018 14:22
Epost: This is a mailto link

Kontakta oss

Här hittar du
kontaktuppgifter till oss.

Avbokning av lektion sker till This is a mailto link


 Följ stallbygget

Det nya stallet byggs nu och skulle enligt planen vara klart för inflyttning i november 2018. Det är dock försenat så inflyttning kommer försenas en bit in på 2019.

Här kan du följa bygget bit för bit.

Här finns mer information om stallet.


  


 

Här har Svenska Ridsportförbundet samlat säkra tips och tänkvärda fakta för alla som är nya i stallet, både elever och föräldrar. Men även de som har varit med ett tag kanske kan finna ett eller annat nyttigt tips. 


Hitta till oss

Vägbeskrivning Järfälla Ryttarförening


Följ oss i sociala medier:

facebook_JRF

JRF_fritidsledare_facebook

jrffritidsledare_instagram

Följ "fritidsledarejrf" på Instagram

 

 


 Frågor om webbsidan, kontakta:

Informationsansvarig

Adressändring för Tidningen
"Häst & Ryttare" och annan medlemsändring:
Medlemsansvarig

Postadress:
Järfälla Ryttarförening - Ridsport
Säby Gård
17738 Järfälla

Besöksadress:
Säby Gård
17738 Järfälla

Kontakt:
Tel: 08-501 101 35
E-post: This is a mailto link

Se all info