Välkommen till Järfälla Ryttarförening!

Föreningens uppdrag

Järfälla Ryttarförenings uppdrag är att tillhandahålla en god verksamhet för medlemmarna och ge ridskolan långsiktiga förutsättningar för att bedriva ridskoleverksamhet med hög kvalitet och god säkerhet.

Järfälla Ryttarförening (JRF) är en ideell förening som har avtal med Järfälla kommun om att nyttja Säby gård för ridskoleverksamhet och att tillgodose ungdomars hästintresse.

I anläggningen ingår ridskolans stall, medlemsstallet för privathästar, klubbrummet och övriga lokaler i stallet, baracken som mest används av Tävlingskommittén och ungdomshuset (”BUS-huset”).

JRF har i samförstånd med Järfälla Kommun byggt och äger de båda ridhusen.

Förutom ridskolan har vi också en viktig föreningsverksamhet:

• Alla tävlingar som går på Säby gård arrangeras av vår tävlingskommitté
  • Vår barn- och ungdomssektion, BUS, arrangerar en rad aktiviteter för medlemmar upp till 26 år
  • Vi arrangerar seminarier, clinics, sammankomster och utflykter
  • Vi arrangerar julshower och liknande

JRF är medlem i Svenska Ridsportförbundet, som i sin tur ingår i Riksidrottsförbundet. På distriktsnivå ingår JRF i Stockholms Läns Ridsportförbund. Genom att vi ingår i dessa förbund och betalar medlemsavgift till dem får du som medlem:

• en kollektiv olycksfallsförsäkring
  • Svenska Ridsportsförbundets tidning och officiella organ ”Häst & Ryttare”

Genom Ridsportförbundet får vi tillgång till ett stort utbud av utbildningar, kunskap och system som underlättar vårt arbete och gör att vi kan utvecklas, både när det gäller föreningen och ridskoleverksamheten.

Alla som rider på Säby Gård måste vara medlemmar i Järfälla Ryttarförening. Detta gäller även privatryttare som nyttjar anläggningen. Avgiften betalas per kalenderår. Här ansöker du om medlemskap.

Medlemsavgiften för 2018 är:

För junior (tom det år du fyller 20 år): 200 kronor

För senior: 400 kronor

Familjepris: 750 kronor

Läs mer om medlemsavgift under Medlemskap och har du frågor gällande din medlemsavgift kan du sända ett mejl till This is a mailto link

Du är mycket välkommen att kontakta någon i styrelsen. Du hittar namn och e-post-adresser till styrelsen under Föreningen och rubriken Styrelse 2017 eller skickar til This is a mailto link

Uppdaterad: 05 JAN 2018 09:48
Skribent: en

Viktigt om smittspridning

Kvarka och andra smittor dyker ibland upp på olika ställen, bland annat ridskolor. Det kan bli förödande för verksamheten.

Här får du veta vad du ska tänka på för att vi ska undvika smittor