Årsmöte

Kallelse till

Årsmöte

Ungdomssektionens årsmöte ägde rum söndag den 1 mars 2020.

Nästa årsmöte äger rum 2021.

Rösträtt har medlem upp till och med 25 år om medlemsavgift för 2019 har erlagts eller medlemsavgift för 2020 har erlagts minst en månad före mötet.

Årsmötesförhandlingar

1. Mötets öppnande
  2. Val av ordförande för mötet
  3. Anmälan av styrelsens val av sekreterare för mötet
  4. Upprättande av röstlängd
  5. Val av protokolljusterare och rösträknare
  6. Fastställande av dagordning
  7. Fastställande av om mötet blivit i laga ordning utlyst
  8. Behandling av verksamhetsberättelserna. Efter fastställande överlämnas allt till föreningens styrelse att fastställas i samband med föreningens årsmöte)
  9. Fastställande av resultaträkning. (Efter fastställande överlämnas allt till föreningens styrelse att fastställas i samband med föreningens årsmöte)
  10. Revisorernas berättelse såvitt avser sektionen.
  11. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen
  12. Beslut om antal styrelseledamöter inom för det i §16, andra stycket, angivna antalet
  13. Val av ordförande för sektionen för en mandattid om 1 år.
  14. Val av övriga styrelseledamöter för en mandattid om 1 år samt val av ledamöter för en mandattid om 6 månader.
  15. Anmälan av ungdomsledamot jämte personlig suppleant att ingå i föreningens styrelse.
  16. Val på 1 år av ledamöter (varav en sammankallande) i valberedningen
  17. Val av ombud till distriktets ungdomssektion (DUS) årsmöte och eventuellt andra möten där sektionen har rätt att representera med ombud.
  18. Övriga ärenden (motioner) som kan upptas till beslut på årsmötet
  19. Sammanträdets avslutande

Även valberedare för kommande år ska utses. Dessa föreslås av medlemmarna på årsmötet.

Ungdomssektionens verksamhetsberättelse finns att läsa här.

Här finns föreningens stadgar.

Det här är Ungdomssektionen

Ungdomssektionen handlar mycket om kamratskap. Vi gör roliga saker tillsammans när vi inte rider, exempelvis olika kurser, övernattningar och läger, utflykter, rykttävlingar, käpphäst-KM och mycket annat.

Vi har alltid något på gång och vår verksamhet är mycket uppskattad av våra barn och ungdomar. Här hittar vi kompisar och gör roliga och nyttiga saker.

Ungdomssektionen har en ledamot och en personlig suppleant (ersättare) i föreningens styrelse, vilket ger oss möjlighet att vara med och påverka hela verksamheten genom vår röst. Båda representanterna från Ungdomssektionen får vara med på alla styrelsemöten.

På vårt årsmöte väljer vi vår egen styrelse och utser representanter till föreningens styrelse. Du kan också skriva motioner, alltså förslag, till årsmötet, exempelvis om saker du tycker att vi ska göra. Så även om du inte vill engagera sig själv så kan du vara med och påverka vilka som sitter i vår styrelse. Ta med dina kompisar och kom!

Vill du vara med och påverka?

Då är du välkommen att engagera dig i Ungdomssektionen. Sektionen är till för alla upp till 26 år, både de som rider på ridskolan och de som har egen häst. Som medlem i JRF är du automatiskt med i Ungdomssektionen.

Ungdomssektionen skall ha som mål för sitt arbete att:

• främja en god kontakt bland klubbens medlemmar under 26 år och därigenom skapa en demokratisk och kamratlig anda
  • aktivt främja utbildning som leder till ett bra hästkunnande
  • tillvarata ungdomars möjlighet och vilja att delta i föreningsverksamhet och demokratiska beslut
  • verka för en stark vi-känsla och ett bra samarbete med klubbens styrelse,andra sektioner/kommittéer, personal och alla verksamhetsinriktningar/åldersgrupper
  • skapa en god kontakt med distriktets ungdomssektion (DUS) och verka för ett aktivt och bra samarbete mellan ungdomssektionerna i distriktet
Uppdaterad: 24 AUG 2018 07:41