Stora ridhuset målas

14 JUN 2020 09:02
Nu börjar upprustningen av fasaden på stora ridhuset. Den ska målas och bli fin igen.
  • Skapad: 14 JUN 2020 09:02

Stora ridhuset är byggt 1997 och fick kommunens byggnadsvårdspris 1999. Föreningen byggde ridhuset och överlät det 2019 till Järfälla kommun som nu förvaltar det.

Under de senaste åren har vi inte kunnat prioritera att sköta om ridhusen på bästa sätt eftersom vi har behövt lägga resurserna på att starta och driva ridskolan.

Södra gaveln är i störst behov av upprustning och det är den som kommunen åtgärdar nu i sommar.

I planen för underhåll finns förstås att måla resten av stora ridhuset, men även andra saker som nytt staket till utebanan och renovering av toaletter i lilla ridhuset. Vi hoppas att det kan ske nästa år.

Foto: Michael Dufva