Nyheter från RF

De nordiska olympiska kommittéerna, paralympiska kommittéerna och nationella idrottsförbunden har enats om att uppmana samtliga internationella idrottsorganisationer att fortsätta utesluta ryska och belarusiska idrottare och funktionärer.

Riksidrottsförbundet utlyser två forskningsprojekt – Vad betalar du för att idrotta i en förening? och Riksidrottsförbundets hantering av Coronapandemin.

För att stötta specialidrottsförbunden att nå en långsiktig och hållbar utveckling inom digitalisering erbjuder nu avdelningen SF-stöd på Riksidrottsförbundet stöd inom digitaliseringsfrågor.

När flyttar ni er hemsida

(2022-09-20 12:58)
Många idrottsföreningar som har använt tjänsten hemsida via IdrottOnline har redan flyttat sin hemsida till en ny plattform, men inte alla.

Nu är elitidrottsstipendiaterna för 2022–2023 utsedda. Årets lista är mer jämställd än på länge.

I maj 2023 väljer den samlade idrottsrörelsen ordförande och styrelse för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Du kan vara med och påverka redan nu.

Idrottsförbund och föreningar som själva driver anläggningar och idrottsytor är oroliga för högre elpriser. Utan stöd eller hjälp att hålla priserna nere riskerar de tvingas stänga och barn, ungdomar och vuxna stå utan idrottshall.

Välkommet beslut från regeringen om att ge Trafikverket i uppdrag att se över regler och kostnadsfördelning för evenemang som exempelvis cykellopp på vägar.

Riksidrottsförbundets kommunundersökning visar att endast två av fem kommuner har en aktuell analys över tillgången till idrottsytor. Mer än var tredje barn- och ungdomsförening säger idag nej till nya medlemmar på grund av platsbrist.

Onsdagen den 14 september, kl 9.00 - 12.00, är det dags för höstens första digitaliseringsforum för specialidrottsförbunden.

Moderaterna och Socialdemokraterna vill satsa på idrott i utsatta områden. Moderaterna lyfte idrotten i sitt förslag till brottsförebyggande paket. Nu framhåller även Socialdemokraterna idrotten som en del i sin satsning på att bryta segregationen.

I april beslutade Riksidrottsstyrelsen att påkalla ändring av Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser. Svenska Ishockeyförbundet har därefter fattat beslut enligt gällande regelverk och ändringen är nu genomförd.

”Dags att bekänna färg” är årets tema på Stockholm Pride, som startar idag och avslutas med parad på lördag 6 augusti. Idrottsrörelsen deltar sedan 2016 i paraden för att visa att vi vill omsätta vår gemensamma värdegrund och vision i praktiken.

Riksidrottsförbundet välkomnar regeringens tydliga ställningstagande för en idrottsmodell som håller ihop bredd och elit.

Två forskningsrapporter visar att äldre i föreningsidrott upplever minskad ensamhet, glädje och mening.

Avbokning av lektion sker till avbokning@jarfallaryttarforening.se

Lektionsschema

Klicka här för att komma till lektionsschemat.

E-post: info@jarfallaryttarf...