Nyheter från Svenska Ridsportförbundet

VM i voltige för juniorer har dragit igång. Tävlingen går i Le Mans i Frankrike och Sverige representeras i JVM av två tjejer.

Sista helgen i augusti blir det EM i fälttävlan för young rider och juniorer på Segersjö, Odensbacken, i Närke.

Mycket uppmärksamhet riktas österut i dessa dagar, men här hemma blir det en intensiv tävlingshelg med flera mästerskap. Två av mästerskapen sänds direkt på ridsport.se

Nya diplomerade ridlärare

(2021-07-28 06:30)
Vi hälsar en hel rad nya diplomerade ridlärare välkomna. Åtta stycken har tilldelats SRL I och fjorton stycken har tagit emot diplom för SRL II.

I månadsskiftet juli/augusti är det premiär för årets säsong av ATG Riders League. Det blir sex delfinaler och stor final under Gothenburg Horse Show i februari nästa år – och det med rekordhöga prispengar.

SWB och Svenska Ridsportförbundet har tagit ut de unga dressyrhästar som är klara för unghäst-VM i dressyr.

De svenska kuskarna hamnade i rena medaljregnet på NM i sportkörning i Danmark. Sex guld, fem silver och tre brons blev resultatet.

EM  hoppning för young rider, junior och children i Vilamoura, Portugal, är klart. Svea Tegnestedt med H. Emeralda blev bästa svenska ekipage på mästerskapet.

Ungdomslandslaget i distansritt samlades nyligen på Flyinge för uppsutten och avsutten träning, veterinärgenomgång av hästarna och planering inför YR-VM. För första gången var även Utmanartruppen inbjuden.

Truppen är uttagen till Ponny-EM i dressyr, hoppning och fälttävlan.

Sommartider på kansliet

(2021-07-22 08:00)
Under veckorna 26-30 är kansliets växel öppen vardagar 09.00-12.00. På eftermiddagarna är växeln stängd. Från vecka 31 är växeln öppen även onsdagseftermiddagar 13.00-16.30.

Vi får ibland frågor om hur Svenska Ridsportförbundet agerar när det gäller misstankar om övergrepp, trakasserier eller andra svåra frågor. Här får du veta mer om våra rutiner.

Nu är programmet för vinterns stora hästfest på plats och de första biljetterna släpps den 23 juli.

Evenemangsstödet införs

(2021-07-19 09:52)
Information till ridsportens arrangörer; stödet avser evenemang som planerats äga rum under perioden juni-december 2021, men som inte kan genomföras eller i väsentlig utsträckning måste begränsas till följd av pandemin.

Nu startar processen med det nya Tävlingsreglementet, TR, som ska gälla från och med 2023. Första steget är att alla får lämna egna förslag.

Avbokning av lektion sker till avbokning@jarfallaryttarforening.se

E-post: ridskolan@jarfallary...