Information angående coronaviruset

Den senaste informationen från Svenska ridsportförbundet hittar du här:

Vi följer löpande den information som kommer från ridsportförbundet både nationellt och från vårt distrikt.

Detta gäller överallt

Undvik att åka kollektivt till ridskolan.

Stanna hemma om du har sjukdomssymptom. Anser personal att du verkar vara sjuk får personal skicka hem dig

Stanna hemma om personer i ditt hushåll har sjukdomssymtom

Följ de regler om karantän som gäller om du själv eller någon i ditt hushåll har bekräftad corona.

Byt om hemma för att minska vistelse i omklädningsrum.

Hur gör vi på plats på ridskolan

Klubbis, pentry och andra gemensamma utrymmen fortsätter att vara stängda.

Endast de som ska rida sin lektion får vistas på anläggningen. Det som gäller är max ca 30 minuter innan ridlektionen och vid behov nödvändig tid efteråt för att ta hästen till stallet och sköta om den efter ridningen.

Yngre barn som behöver medhjälpare (nivå grön och blå) får bara ha EN medhjälpare/förälder med sig som måste komma från samma hushåll. Behöver någon hjälp med hästen av annan person i personalen så lämnar ni hästen och låter den personen vara ensam i boxen med hästen.

En person i boxen gäller! Ett barn och medhjälpare från samma hushåll kan dock vara inne i boxen samtidigt.

Vi tillåter upp till 20 personer på läktaren på markerade platser. Det är av stor vikt att ni sitter ner på de platser vi märkt upp som är på ordentligt avstånd från varandra. Vi prioriterar att föräldrar till ridande barn får vara på läktaren.
OBS! Nu har hästar och ponnyer blivit ovana vid att det är människor på läktaren så vi ber er att röra er med försiktighet och hålla ner samtalstonen.

Att tänka på vid ridlektionen

Följ ridlärarens instruktioner. Varje elev hanterar sin egen jacka genom att hämta och lämna den på hängaren. Tänk till på hur du klär dig. T.ex. inte ha din skyddsväst över jackor eller tjocka tröjor.

Behöver du hänga av dig kläder under ditt ridpass måste du sitta av och lämna kläderna på hängaren själv.

Följ ridlärarens instruktioner när ni gör hästbyte. Den som lämnar hästen ställer sig i förväg på hästens högra sida. Den som tar över, tar över på vänster sida.

Tillsammans ser vi till att vi kan fortsätta att ha verksamheten öppen och se till att våra hästar mår bra utan att vi sprider smitta mellan oss människor. Vi väntar alla på bättre tider men håll ut tillsammans!

Vid frågor: kontakta din ridlärare eller verksamhetschef Anna Tholander

Håll alltid en hästlängds avstånd!

Uppdaterad: 05 OKT 2021 17:38

Lektionsschema

Klicka här för att komma till lektionsschemat.

E-post: ridskolan@jarfallary...