Hoppa till sidans innehåll

Fokusområden


Anläggning

Att anläggningen är ett av våra fokusområden är givet eftersom vi nu under flera år arbetat för att få en modern anläggning och nu har fått gamla stallet renoverat och ett helt nytt stall.

En hel del arbete återstår där ridhusen behöver tas om hand och utomhusmiljön komma i ordning, dels med markarbeten och dels när det gäller säkerheten.

Syftet med detta fokusområde är att nå målet att bli en kvalitetsmärkt ridskola och att upprätthålla det. Vi ska ha en god hästhållning, en rationell drift, en god arbetsmiljö, en god säkerhet, en välkomnande, trivsam och lärande miljö på anläggningen.

 

Barn och ungdomar

Andelen medlemmar som upp till 25 år är knappt 70 procent. Vi tycker att det är självklart att vi ska lägga fokus och kraft på att ge dem både en bra utbildning och en bra fritidssysselsättning. Detta sker inom flera områden, inte minst ridskolan, men också genom att vi har äskat och fått utökat bidrag till fritidsledare, genom att vi utbildar ungdomsledare hos Svenska Ridsportförbundet, genom att vi utbildar dem i föreningsfrågor, genom att det ordnas aktiviteter och mycket annat.

Syftet med detta fokusområde är bland annat att få fler unga engagerade i föreningsverksamheten, att behålla fler längre när de blir äldre, ge unga möjlighet att utvecklas, få kamrater och känna gemenskap samt vara en trygg och drogfri miljö.

 

Ridskola

Ridskolan är vår främsta prioritet. Att vi fokuserar på den är säkert en självklarhet. Några syften med det är att erbjuda en hästutbildning med hög kvalitet inom hästsportens grenar, ge människor kunskap så att de kan förstå och hantera hästar, främja hälsan för ryttare, erbjuda en meningsfull fritid för alla åldrar i en drogfri miljö, vara en grund för ledarskap och kommande yrkesverksamma i hästbranschen samt en attraktiv verksamhet i kommunen.

Ridskoleverksamheten ansvarar ridskolechefen för tillsammans med sin personal. Det är de som planerar, genomför och följer upp allt vad gäller lektioner, hästar, elever etc.

   
Uppdaterad: 06 FEB 2019 08:14 Skribent: Carina Carlsson
E-post: This is a mailto link

Kontakta oss

Här hittar du 

kontaktuppgifter till oss.

Avbokning av lektion sker till This is a mailto link


Lektionsschema

Klicka här för att komma till lektionsschemat.


Hitta till oss

Vägbeskrivning Järfälla Ryttarförening


Smittspridning

Vi som är i flera stall behöver tänka på några viktiga saker för att våra hästar ska hålla sig friska. Ta del av dem här! Följ stallbygget

Vi har nu flyttat in i det nya stallet.

Se bygget bit för bit.


  


 

Här har Svenska Ridsportförbundet samlat säkra tips och tänkvärda fakta för alla som är nya i stallet, både elever och föräldrar. Men även de som har varit med ett tag kanske kan finna ett eller annat nyttigt tips. 


Följ oss i sociala medier:

facebook_JRF

JRF_fritidsledare_facebook

jrffritidsledare_instagram

Följ "fritidsledarejrf" på Instagram

 


 Frågor om webbsidan, kontakta:

Informationsansvarig

Adressändring för Tidningen
"Häst & Ryttare" och annan medlemsändring:
Medlemsansvarig

Postadress:
Järfälla Ryttarförening - Ridsport
Säby Gård
17738 Järfälla

Besöksadress:
Säby Gård
17738 Järfälla

Kontakt:
Tel: 0850110135
E-post: ridskolan@jarfallary...

Se all info