DET HÄR ÄR UNGDOMSSEKTIONEN

Ungdomssektionen inom Järfälla Ryttarförening är till för alla upp till 26 år, både de som rider på ridskolan och de som har egen häst. Som medlem i JRF är du automatisk med i Ungdomssektionen (USEK).


Vår kanske viktigaste uppgift är att inspirera och engagera ungdomar att delta i föreningsverksamheten. Sett till antalet medlemmar i föreningen är vi ungdomar den största gruppen! En viktig del i föreningsarbetet är att delta i demokratiska beslut. Detta gör vi genom att samarbeta med personalen, styrelsen och andra sektioner i föreningen.

Verksamheten handlar mycket om kamrat- och gemenskap. Det är vi som ser till så att den avsuttna verksamheten blir så rolig som det bara går. När vi inte rider tycker vi att det är extra viktigt att göra roliga saker tillsammans så att stallet blir en plats där man vill vara längre stunder än bara  under sin ridtimme. Några exempel på aktiviteter vi anordnar är exempelvis olika kurser, tävlingar, våffelmys, utflykter, rykttävlingar, käpphäst-KM och mycket mer…
 
Vi har alltid något på gång och vår verksamhet är mycket uppskattad av både barn, ungdomar och föräldrar. Här hittar vi nya kompisar och har massvis med skoj för oss samtidigt som vi lär oss ta ansvar och växer som individer.


PÅ GÅNG JUST NU

PONNYRIDNING


Välkommen på ponnyridning på ridskolan på Säby gård utvalda dagar. Grupp rider i trettio minuter. Upp- och avsittning ingår i den tiden. För barn från fem år.

I samband med lektionen kan vissa barn att få göra i ordning sin ponny före eller efter ridningen. Det innebär borstning, att sadla och tränsa eller att ta av utrustning. Hjälp finns att få av våra stallvärdar. Räkna med tid för detta i er planering.


Pris: 230 kronor


Anmälan görs senast på torsdagen innan klockan 12.00. Upprop och betalning 30 minuter innan passet. Samling vid huvudentrén till gula stallet. Betalning med swish.


Barnen behöver lämpliga kläder efter väder och skor med klack. Alla barn måste ha en person över 18 år med sig som leder ponnyn hela passet, så även den behöver lämpliga skor. Hjälm finns att låna.


Antalet platser är begränsat. Först till kvarn gäller.


Ska du anmäla flera barn så måste du göra en anmälan per barn. Tänk på att alla barn måste ha en ledare över 18 år, så anmäler du två barn som ska rida samtidigt så måste också två vuxna vara med. Ange då den andra vuxna som förälder på barn nummer två. 


Du får en bekräftelse på att ni har fått plats till den e-postadress som du har angivit.


Får du inte en bekräftelse så har du inte fått någon plats denna gång, men är välkommen att anmäla barn till kommande tillfällen som vi lägger ut här successivt under året.


Har du fått en plats men inte kan komma så kan du göra ett annat barn lyckligt som då kan få platsen. Avboka då direkt via Boka.se


Avbokning senare än 48 h innan - vänligen skicka ett mail till ponny@jarfallaryttarforening.se 


Aktiviteter


Fredagsmys brukar vi ha en fredag i slutet av varje månad i klubbis. Klockan 16.00 startar vi en film och bjuder på saft och kakor.Fredagsmyset håller på tills filmen är slut.Mys in helgen i stallet.Arrangeras av fritidsledarna


Vill du bli skötare hos oss?


Att vara skötare på en häst innebär att du får lära dig en hel del om hästar och att du får ta ett visst ansvar för en av ridskolans hästar genom att sköta om den på olika sätt.


För att bli skötare så genomgår du en skötarutbildning och efter att du har klarat provet finns möjlighet att bli skötare. 


För att kunna bli skötare hos oss måste du...

•    Vara medlem i Järfälla Ryttarförening
•    Vara elev och inskriven i en ordinarie ridgrupp på ridskolan
•    Rida på lägst nivå Röd
•    Ha fyllt 10 år för att bli skötare på ponny
•    Ha fyllt 12 år för att bli skötare på häst
•    Gått skötarutbildningens samtliga steg
•    Skrivit godkänt teoriprov för skötare
•    Avklarat godkänt praktiskt prov för skötare
•    Lämnat i påskrivet skötarkontrakt

Detta förväntar vi oss av dig som skötare
•    Är i stallet och sköter minst två dagar i veckan
•    Smörjer tränset varje vecka
•    Smörjer sadeln var 3:e vecka (enligt schema)
•    Tvättar vattenkopp och krubba på dina skötardagar
•    Visiterar hästen/ponnyn på dina skötardagar
•    Vara en god kamrat i stallet och på sociala medier
•    Städa i klubbis när din sköthäst har städvecka (1-2 ggr/termin)
•    Delta på obligatoriska skötarmöten och teoritillfällen för skötare

Mer information och kontakt


Du hittar information om vad som är på gång här på webbplatsen, på anslagstavlan i stora stallet (precis utanför sadelkammaren) och så förstås på Facebook och Instagram där Ungdomssektionen har en egen sida. Kom gärna in dit, gilla och delta! (se nedan)

Vill du veta mer så är du välkommen att kontakta Ungdomssektionens styrelse.


E-post: usek@jarfallaryttarforening.se